Feminisme · Personlig

Period.

589042641_1280x720Jeg har aldrig forstået de folk, som sagde, at kvinder var ekstra sure, når de havde menstruation. Personligt bliver mit humør meget lidt påvirket. Faktisk heller næsten ikke min krop, efter jeg fik min menstruationskop – selvfølgelig med undtagelse af at bløde ud af de nedre regioner.
Jeg er helt med på, at jeg er en af de heldige, og jeg ved, mange kvinder bliver utroligt påvirket af deres menstruation både fysisk og psykisk. Men selvom de gør det, betyder det ikke, at deres handlinger eller følelser bliver mindre valide og ægte.
Jeg bliver frustreret, når der bliver generaliseret, og menstruerende kvinder bliver stigmatiseret som skøre, utilregnelige og alt-spisende.
Jeg spiser ikke chokolade, når jeg bløder.
Jeg græder ikke, når jeg bløder.
Jeg er ikke sur, når jeg bløder.
Jeg har ikke humørsvingninger, når jeg bløder.
Til gengæld kan jeg da godt ligge i min seng en hel dag på første dagen, fordi det føles som om, der er nogen, der prøver at klemme livet ud af min livmoder. Men det er altså ikke altid. Det skifter. Engang havde jeg både tømmermænd og menstruationssmerter, og  det var et sandt forræderi af min krop.

Jeg bliver direkte sur, når folk underminerer mine følelser ved at spørge om, jeg har min menstruation. Nej, det har jeg ikke, og du er en idiot. Og hvorfor skulle mine følelser være mindre gyldige, bare fordi jeg udstøder ægceller?

Derudover er menstruation da en fantastisk ting. Ja, det er vildt træls at bløde i ens yndlingstrusser og skulle skifte lagen, fordi man har blødt igennem – det er faktisk endnu værre nu, hvor jeg er flyttet hjemmefra og kun har to lagner. Så skal jeg jo selv vaske det, øv. Men prøv at tænk over, at det er din krop, der udstøder ægceller og blod fra livmoderslimhinden. Det er din krop, som fortæller dig, at alt virker, som det skal. Derudover finder jeg det fantastisk at kende min krop så godt. Jeg ved, den kommer, fordi mine bryster hæver og bliver ømme. Jeg får en utrolig lyst til al salt mad. Min hud bryder ud på hagen (mindre fedt). Men jeg kan mærke min krop på en utrolig måde. Det, synes jeg, er fedt.

Det, jeg prøver at sige, er, at jeg ikke gider se de der videoer mere lavet om menstruerende kvinder, hvor de ligger og klynker i en seng og kun bliver glade, når deres kæreste kommer med junkfood og græder af alt og bliver sur over alt – sådan er det ikke. Ikke for mig i hvert fald. Man kan godt være et fungerende menneske på trods.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s