Feminisme · Personlig

5 ting, der ændrer sig, når du bliver feminist

giphyOkay, jeg ved, jeg poster virkelig sjældent for tiden, men jeg har haft lidt meget at se til. Jeg er for tiden i gang med at skrive eksamen om, surprise, feminisme, men lige nu er jeg gået lidt i stå, så derfor tænkte jeg, jeg ville opdatere bloggen. Så her kommer fem ting, der ændrer sig, når du bliver feminist.

  1. Du har fået nye briller på, og lige pludseligt analyserer du alt ud fra et feministisk synspunkt. Du lægger mærke til, hvordan mænd og kvinder bliver portrætteret i serier. Hvordan er kønsfordelingen egentlig? Hvorfor skal mændene arbejde, kvinderne gå hjemme? Hvorfor skal moren være den bekymrede og faren den “rationelle”?
  2. Du begynder at starte debatter og diskussioner om ligestilling i Danmark, og hvorfor feminisme stadig er relevant, hver gang du sipper eller bare snuser til en øl.
  3. Du skal fandme ikke have en gratis øl. Du kan selv betale de latterlige 50 kr. for en fadøl, og du skal ikke have en eller anden fyr til at betale for den. Hvem tror han, du er?
  4. Når selvsamme fyr bliver fornærmet over, at du siger nej til ham, for hvem tror du, du er, bliver du endnu mere tosset. Så du begynder at plapre løs om patriarkatet, og kvindens ret til at sige nej.
  5. Din femininitet bliver et våben. Glem alt om anden bølges overbevisning om, at feminine artefakter er et udtryk for undertrykkelse. Du dyrker din femininitet, fordi du mener, at det er en styrke. Samtidigt orker du faktisk ikke at gøre noget ud af dig selv, og hvis nogen stiller krav til dit udseende, fordi du er kvinde, skal de nok høre for det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s