Anmeldelse · Feminisme

Anmeldelse: ‘Petra elsker sig selv’

Skærmbillede 2017-04-21 kl. 14.28.30Anmeldelse baseret på de første tre afsnit

På DR3 kører programmet Petra elsker sig selv. Et program, som jeg synes, mener det godt, men dets vigtigste pointer går tabt. Det handler om, at tv-værten Petra Nagel skal elske sig selv. Men i stedet for at acceptere sin krop, handler det mere om, at Petra skal lave om på sin krop. Hun skal tabe sig lidt. Få frosset sit fedt væk. Hendes psykolog siger det godt: hun skal arbejde på, hvordan hun taler til sig selv. Selvfølgelig er der ikke noget problem i at ville arbejde på sig selv, men jeg mener, at fokusset rykker sig, når det handler om, at Petra skal tabe sig, i stedet for at elske sig selv.
Jeg mener således, at programmet ikke undersøger de samfundsnormer, der ligger bag – eller når de gør, er det meget indirekte, så pointen går tabt. Jeg savner noget samfundskritik, at de ser på, hvorfor det kun er piger, de taler med om at være usikker på sin krop. Jeg savner indsigt i, om drenge er ligeså meget uvenner med deres krop, som piger er. Jeg savner bare noget samfundsdebat – men det kan jo være, det kommer (*krydser fingre*). Fordi det er et rigtig fint program, men jeg savner lidt dybde, og at det ikke handler om, at Petra skal lave om på sig selv, men at hun skal lære at hvile i sin krop og være gode venner med den.

På den anden side kan jeg godt se, hvor hun kommer fra. Jeg er selv lige påbegyndt en akne-kur, fordi jeg er pissetræt af min hud. Men jeg laver jo også om på mig selv, i stedet for at acceptere at det er sådan, min hud er. Det er vel egentlig bare nemmere. For det ydre kan man kontrollere (bedre). Det kan fikses med et produkt eller en kur, hvorimod det indre er en længere proces. Men der vil altid være ting, man vil lave om på, så måske man alligevel skulle lære at elske sig selv, for den man er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s