Feminisme · holdning

Skal man altid være politisk korrekt?

fullsizeoutput_147b
Ofte synes jeg, jeg skal forsvare at være Suspekt-fan, fordi jeg både er kvinde og feminist. Fordi de er jo kvindenedsættende. Og ja, jeg kan godt se, at på overfladen fremstår de kvindehadske/-nedsættende. Men sådan, som jeg ser det, passer politisk korrekthed ikke ind i deres kontekst. Deres musik er dyrkelse af menneskets mørke, syndige side. De dyrker (bl.a.) det forbudte, det tabuiserede, det dystre. Her er ingen regler. Så derfor mener jeg ikke, at det er selvmodsigende at være feminist og Suspekt-fan. De skaber et frirum for seksualitet og begær. Og i dette frirum skal man ikke censurere. I deres univers er der plads til det hele. Uden at gå for meget psykoanalytisk i den, kan man jo sige, at de, igennem deres kunst, sætter censurinstanser ud af spil.
Man får lov til at dyrke sin seksualitet, sit begær, og som kvinde er det også et frigørende rum, hvor ens seksualitet ikke bliver undertrykt, men gjort plads til, og er på lige fod med den mandlige seksualitet. Det er rart at have musik, hvor man inden for dets univers, kan få lov til at være beskidt, dyrke sit begær, slippe sig løs og ikke tænke på, om samfundet accepterer det.

Det er så pissesvært at være politisk korrekt konstant, og jeg ville ønske, jeg kunne finde ud af at være det hele tiden. Men nogle gange siger man bare dumme ting. Og det er også svært i uformelle forums at håndhæve det, for netop her burde der vel være plads til ukorrekthed. Eller hvad? For man bidrager jo til de samfundsnormer, man er imod, ved ikke at være politisk korrekt, og bliver på den måde på sin vis hyklerisk.
Jeg synes, det er et svært emne, hvor jeg ikke føler, at jeg har et klart svar på, hvad jeg mener. Har I nogle tanker?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s