Anbefaling · Anmeldelse · Feminisme · holdning · Personlig

VENUS – Let’s Talk About Sex

Jeg ser ekstra mange film for tiden, og er bl.a. begyndt at gense alle Tarantinos film. Gud, hvor havde jeg glemt, hvor gode Pulp Fiction og Death Proof er. Derudover har jeg fået set Moonlight, La La Land, Lion og T2 Trainspotting. Men den film, jeg virkelig følte mig inspireret til at skrive om, er VENUS: Let’s Talk About Sex. 
To danske kvinder er gået sammen og har lavet en film om den kvindelige seksualitet. De har holdt åben casting, hvor unge kvinder så kunne komme og tale om deres seksualitet, oplevelser og opfattelser. Det er da så kommet en stærk film ud af. De formår at få hele spektret med, så jeg tror, de fleste kvinder ville kunne spejle sig i filmen. Og det var også instruktørernes (Lea Glob og Mette Carla Albrechtsen) formål; at lave en oprigtig og poetisk fortælling om unge kvinders seksualitet. Den er smagfuld, informativ, og man sidder virkelig og tænker: hvordan vil jeg have svaret? Og dét er det bedste ved den.
Jeg sad og reflekterede over min egen seksualitet, min opfattelse af den og mine oplevelser. I min verden er noget af det vigtigste, en dokumentar kan, at få en til at tænke over sin egen rolle i verden eller i livet. At man får vendt sit eget verdensbillede eller får udvidet sin horisont. Her går filmen ind og stikker til én, uden at være “up in your face”. Den sætter den kvindelige seksualitet i højsædet, og jeg følte mig helt i kontakt med mig selv og min seksualitet, da jeg gik ned ad Nørrebrogade med min veninde. Den lærer også én om andres seksualitet, og hvordan den kan variere og kan føles begrænsende eller udskammende. At man ofte som kvinde går og skammer sig over sine lyster, sit begær, sin krop og sin seksualitet. Der var en af kvinderne, der bl.a. sagde, at hun ærligt ikke syntes, hun var smuk, og det føltes falsk, når hun sagde det til sig selv. Hun følte, at selvhadet var rodfæstet i hende, for der var altid et eller andet, der kunne blive bedre. Hun følte således, hun ikke var i nuet, fordi hun hele tiden tænkte: “om lidt bliver jeg smuk”. Det satte nogle tanker i gang om min egen krop, og det var som om, mine tanker kom ud af hendes mund – “om lidt er jeg helt tilfreds med min krop”.
Alt i alt er det en pissefed film om at være ung kvinde.

Hvis du er kvinde. SE DEN. Hvis du er mand. SE DEN.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s