Feminisme · Personlig

Når jeg får en datter…

IMG_9924
Fra digtsamlingen “milk and honey” af Rupi Kaur

Når jeg bliver mor, vil jeg ikke lade min datter læse ungdomsblade, der fortæller hende, at hun skal hade sin krop eller ændre sig selv, så fyre kan lide hende bedre. Jeg vil lære hende, at hun ikke skal købe idéen om, at hun er ufuldkommen, fordi hun ikke har en partner i sit liv. Jeg vil lære hende, at hendes kærlighed til sig selv ikke skal afhænge af andre. Jeg vil lære hende, at det er ligegyldigt, hvem hun elsker, så længe de elsker hende tilbage og respekterer hende. Jeg vil lære hende, at de andre piger ikke er konkurrenter, men søstre. At de skal støtte og udfordre hinanden positivt og konstruktivt. At hun godt kan respekteres, selvom hun græder, selvom hun siger sin mening, selvom hun går i kjoler med blomster og sommerfugle på. Jeg vil lære hende, at det at være kvinde ikke er en skam eller en svaghed. At når en dreng i skolegården driller eller skubber hende, er det ikke en kærlighedserklæring. For hun skal ikke forveksle vrede med omsorg. Hun skal ikke tro, at kærlighed og smerte hænger sammen. Jeg vil lære hende, at hun kan gøre, hvad hun vil. At hun ikke er begrænset af noget eller nogen. Og hvis en person siger, hun ikke kan være med til fodbold, fordi hun er en pige, skal hun insistere eller lave sit eget hold, som godt kan finde ud af at gøre plads til alle. Og når hun bliver ældre og måske begynder at have sex, så er hendes nydelse ligeså vigtig som hendes partners. At hun ikke skal skamme sig over sine lyster eller seksualitet, men udforske den, afprøve den. Og hvis nogen finder hende mindre værd, fordi hun har sex, skal hun give dem en kæmpe fuckfinger.

Mest af alt ønsker jeg, at hun elsker sig selv, hviler i sig selv, og at hun lever i en verden, hvor en kvinde med en seksualitet ikke bliver set ned på. At hun lever i en verden, hvor hun ikke skal kæmpe dobbelt så hårdt som mænd for at blive respekteret og set som ligeværdig. At hun lever i en verden, hvor medier ikke lærer hende at hade sin krop, for at hun køber nogle produkter, hun ikke har brug for. Hvor hun ikke bliver lært, at hvis hun siger ja til sex, er hun billig, men hvis hun siger nej, er hun en snerpe. Jeg håber, hun vokser op i en verden, hvor hun ikke føler skam over sin krop og sin naturlighed. Hvor hendes krop ikke er en politisk slagmark. Og hvor mænd og andre kvinder ikke bestemmer over hendes ret til at bestemme over den.
Jeg ønsker, hun skal vokse op i en verden, hvor mænd og kvinder ses som lige både økonomisk, socialt og politisk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s