Feminisme · holdning

Paradise Hotel – Et ‘hader at elske’-forhold

paradise-hotel-2017-her-er-deltagerne
Så er 13. sæson af Paradise Hotel skudt i gang, og jeg følger selvfølgelig med. Jeg hader at elske programmet, fordi det egentlig repræsenterer alt, jeg hader og kæmper imod. For det første er det heteronormativt sexistisk. For det andet er det super overfladisk og opsætter skønhedsidealer. For det tredje er det ret misogynistisk. Med det sagt, er det også utroligt underholdende med en masse drama, sex og druk. Dér, jeg nok bliver frustreret, er, at jeg ikke kan relatere til deltagerne. Måske lige bortset fra at gøre dumme ting i sin brandet. Man ser jo egentlig tit serier eller film for at spejle sig, men når deltagerne snakker om at have en bestemt type, så står jeg altså af (er det virkelig en udbredt ting?) – og så især, når drengene beskriver deres drømmekvinde som “en blondine med store patter og fast røv” (*host* kliché *host*). Her kan man sige, at programmet har den modvirkende effekt. Fordi jeg ikke kan genkende mig selv i deltagerne, står min indsigt, i hvem jeg er, tydeligere.
Men nu er genkendelse jo ikke alt. Jeg bliver også umådeligt træt af fremstillingen af det at være mand, og det at være kvinde, som især kommer til udtryk under kåringen af Mr. og Miss Paradise. Jeg bliver decideret sur hver gang og reflekterer altid over, om jeg skal tænke: “sådan er det jo bare” eller “kom nu lidt og vis noget variation og IKKE-stereotypisk”. For mændene skal altid igennem forskellige variationer af en maskulinitetstest – se f.eks. sidste sæson, hvor der gik Robinson i den, og de skulle konkurrere på styrke. Og kvinderne skal altid se sexede ud, uden at se billige ud – og sidste sæson havde de seriøst bilvask som konkurrence (?).
Med det sagt, ved jeg godt, at det jo er TV3, der producerer det, og de har nogle andre retningslinjer end DR. Men jeg siger bare, at det er altså ikke dårlig underholdning ikke at være så forbandet heteronormativt. For jo, det handler i bund og grund om  smukke selvglade mennesker, som godt kan lide at feste, skændes og se på sig selv, men hvorfor skal det være ensbetydende med ikke at udfordre de normative kønsroller og skønhedsidealer? That’s all I am saying.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s