Anbefaling · holdning

Top 5 over mine yndlingsbøger

skaermbillede-2017-02-02-kl-16-25-37

En persons valg af bøger siger meget om personen. Derfor tænkte jeg for at gøre stemning lidt mere familiær herinde, ville jeg dele nogle af mine yndlingsbøger med jer.

1. American Psycho, Bret Easton Ellis
Jeg elsker Bret Easton Ellis univers og postmodernismen generelt, der er grotesk, æstetisk og narcissistisk på én gang. American Psycho er min absolutte favorit, hvor man følger den dybt narcissistiske massemorder Patrick Bateman. Skildringen er makaber og fængende. Værket er en samfundskritik på det postmoderne samfunds fokus på det ydre – sagt på dansk: bogen kritiserer samfundet efter omkring 1980’erne, og hvordan overfladiskhed og egoisme er blevet mere dominerende.

2. Afrika-trilogien, Jakob Ejersbo
Ligesom ovenstående værk har jeg læst denne trilogi to gange. Værket er en skildring af ulighed; både mellem sort og hvid, men også fattig og rig. Man følger diverse karakterer i historien, hvor fællesnævneren er Tanzania og at føle sig begrænset af enten sig selv eller sine omgivelser. Ejersbo sprog er præcist og malende. Rent sprogligt er det, det bedste jeg nogensinde har læst.

3. Bavian, Naja Marie Aidt
Fra første novelle, jeg stiftede bekendtskab med, elskede jeg Naja Marie Aidts sprog. Jeg følte mig nærmest forført af hendes litterære verden, der er skildret minimalistisk og med nøjagtighed. Novellesamlingen Bavian handler om hverdagen, om køn, om seksualitet, om (mis)kommunikation, om livet. Den er realistisk og surrealistisk på samme tid. Ej, men bare læs den, OK?

4. Dette burde skrives i nutid, Helle Helle
Romanen af Helle Helle handler om en kvinde, der har mistet sig selv. Den består af brudstykker af hendes liv, hvor fortiden og nutiden bindes sammen og forklarer, hvordan hun er endt et sted, hvor hun ikke længere ved, hvad hun vil, hvor hun står, hvad hun føler. En utrolig fin fortælling om identitets- og livskrise, som Helle Helle skildrer minimalistisk og knivskarpt.

5. The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald
Et værk, der afviger rent sprogligt fra de ovenstående med sit overvældende, pompøse sprog. Fortællingen er fortalt af forfatteren Nick Carraway, der flytter ind ved siden af den rige, mystiske, storslåede Jay Gatsby. Den berører jazz-tiden, den amerikanske drøm, kærlighed, begær og hvordan drømme nogle gange skal forblive drømme.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s