Feminisme · holdning

Det her må gerne stoppe, tak

Min søster og jeg havde forleden en samtale om kønsstereotypisering, og jeg tænkte, jeg ville dele nogle tanker/frustrationer med jer.
Jeg bliver så træt, hver gang jeg ser reklamer elller lignende, hvor der bliver spillet på kønsstereotyper – generelt bliver jeg egentlig bare træt af stereotyper. Jeg er med på, at der er folk, som måske kan identificere sig med det, eller ikke ser et problem med det. Men når bloggere skriver: “så købte jeg de her bukser, og min mandekæreste syntes selvfølgelig, de var grimme, fordi han er jo en mand, så derfor ved jeg bare, det er et helt rigtigt køb” (indsæt *biggest eye roll ever*), så sukker jeg dybt. Jeg synes også, dine nye bukser er grimme. Betyder det så, jeg er en mand lige pludseligt? Eller er det måske netop ikke bestemt af vores køn? Der er en tendens til, at vi forsimpler hinanden. Mænd forsimpler kvinder. Kvinder forsimpler mænd. Og vi gør det ved at benytte os af fordomme. Jeg er af den overbevisning, at vi ikke skal være fordumsfulde eller kategorisere folk. Vent, har jeg ikke lige skrevet bloggere? Jeg må hellere rette det til nogle bloggere.
Ovenfor kan I se, hvordan min søster og jeg var lettere frustreret over brugen af #mandegodkendt. Det får de helt samme følelser frem i mig, som da Den Store Bagedyst havde temaet “mandehørm”, hvor alle kager var proppet med øl og bacon – fordi mænd spiser da ikke andet, gør de?
Forfængelighed og sundhed er en stor del af vores senmoderne samfund, og det er ikke forbundet med køn. I min mening er stereotyper ikke at være inkluderende, men ekskluderende. De laver en samlebetegnelse, og de, der står udenfor, føler sig endnu mere udenfor, fordi de ikke føler sig som en del af et fællesskab. Eller de føler sig forkerte. Samtidigt bliver det en slags begrænsning. Kvinder kan det her. Mænd kan det her. Der er kvindejobs, og der er mandejobs. Nej, der er jobs. Period (skud ud til Sean Spicer). Så kan vi ikke blive enige om, at den tendens dør nu? Tak.

En kommentar til “Det her må gerne stoppe, tak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s