Anbefaling

Film, jeg gerne vil se i 2017

Jeg elsker starten af året, fordi det betyder Award Season, og endelig går der gode film i biografen igen – seriøst der har været ringe film i biografen de seneste par måneder. Jeg har lavet en liste over de fem film, jeg gerne vil se – og ja, jeg er mega Oscar-slut, så jeg prioriterer altid Oscar-filmene.

la_la_land_review_emma_stone_ryan_goslingLa La Land, premiere: 23. februar
Instruktøren bag Whiplash, Damien Chazelle, har kreeret en musical med inspiration i 50’ernes Hollywood. I hovedrollerne har vi ingen ringere end Ryan Gosling, som spiller en jazzpianist, og Emma Stone, som er en aspirerende skuespiller. De forelsker sig (selvfølgelig) i hinanden, og dette danner rammen for fortællingen.
Filmen står højest på min liste, fordi Stone og Gosling aldrig er en dårlig kombination (måske med Gangster Squad som undtagelse), og så falder æstetikken og handlingen bare lige i min smag.

natalie-portman-jackie
Jackie, premiere: 12. januar
Natalie Portman portrætterer i denne film førstedamen Jacqueline Kennedy aka. Jackie O. Filmen handler om, hvordan hun håndterer sit liv og situationen efter John F. Kennedy bliver skudt. Portman har fået utrolig meget ros for sin præstation, og traileren ser også meget følelsesladet ud på den gode måde.

20th-century-women-annette-benning20th Century Women, premiere: 26. februar
Filmen tager sted i 1979 og handler om kvinden Dorothea Fields (spillet af Annette Bening), som prøver at opdrage sin søn blandt en masse bohemer. Filmen ligner en humoristisk afbildning af det at være mor og forsøge at gøre sit bedste.

manchester-sea-6
Manchester by the Sea, premiere: 19. januar
Med Casey Affleck i hovedrollen som en mand, der bliver nødt til at tage sig af sin teenagenevø efter drengens far dør, er filmen her også en af Oscar-favoritterne. En fortælling om det at få vendt sit liv på hovedet og lige pludseligt have ansvaret for et andet menneske. Afflecks skuespil er blevet rost til skyerne, og det ligner også, der er endnu en stærk præstation fra Michelle Williams. En film, som jeg måske egentlig bare vil se, fordi der er så meget ros for skuespillet.

maxresdefault
Moonligt, premiere: 9. februar
Filmen følger den sorte, homoseksuelle Chiron gennem tre faser af hans liv, som er med til at beskrive udvikling i livet.
Sammen med La La Land og Manchester by the Sea regnes denne film også for at være med i det helt store Oscar-ræs, og derfor er den også på listen. Men også fordi, at det er en coming-of-age-fortælling, som jeg elsker, og fordi den er lidt nytænkende i forhold til portrætteringen af homoseksuelle på det store lærred.

En kommentar til “Film, jeg gerne vil se i 2017

  1. Pingback: Film set i januar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s