holdning · Personlig

2016 – what a mess

web_maren_2016-12-10

2016 blev for mig et år, hvor racismen for alvor fik lov til at blomstre. I lang tid har vi smågrinet ad DF for deres bemærkninger, men nu har det spredt sig i landet, og det er blevet nærmest hipt at være racist.
2016 blev året, hvor jeg mistede troen på politikerne. På samfundet. Det har ikke været så fedt. Men det har også været året, hvor jeg priste mig lykkelig over de fornuftige mennesker, der nu også er, som er villige til at kæmpe for et bedre samfund, hvor der er plads til alle. Jeg håber, dette bare er en fase.
2016 blev året for terrorisme. Det blev året for frygt. Det blev året for krig. Det må gerne efterlades og blive i 2016, tak.
Det blev året for alvorlige klimaforandringer, som resulterede i en (næsten) vegetarisk kost for mig.
Det blev året, hvor jeg måtte blive hjemme fra Roskilde for at tage til eksamen i litteraturhistorie. Til gengæld havde jeg ferie i 2 måneder efter.

Men det blev også året for en masse gode ting.
Det blev året, hvor jeg virkelig var flyttet hjemmefra og blev del af et fedt bofællesskab.
Det blev året, hvor jeg startede året med en badeferie på Gran Canaria, og rejste til New York i efteråret.
Det blev året for venskaber. Nye som gamle udviklede sig og blev stærkere og dybere.
Det blev året, hvor jeg (næsten) lærte at være voksen. Næste år er den der (måske). Tak Google for at have svar på f.eks. “hvad er symbolet for afspændingsmiddel på opvaskemaskinen”, og “hvordan afkalker man en elkedel”.
Det blev året for min voksende kærlighed til København. Det er bare noget andet at se byen fra sin cykel af.
Det blev året for vildt fede serier og film. Så man kan altid trøste sig med, at selvom den virkelige verden bliver mere og mere uhyggelig og rent lort, så er den fiktive verden virkelig bare i fremvækst – hallo SKAM, liksom ❤

Jeg håber, at vi efterlader al hadet og frygten i 2017, selvom jeg tvivler – åh gud,Trump bliver præsident snart. Jeg håber på  flere Biden-memes til at holde modet oppe.
Jeg håber, vi snart lærer, at vi ikke kan isolere os som land. Det har vitterligt aldrig været en god idé.
Men lad os springe ind i det nye år med håb for fremtiden – eller i hvert fald gåpåmod for at gøre verden god og tolerant igen.

Pas på jer selv derude! SKÅL!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s