Anbefaling

De bedste julefilm

Home Alonegiphy-2
Findes der en bedre julefilm? Nej. Ultranuttede Kevin bliver efterladt af sin familie og er alene hjemme. Han hopper i sengene, spiser slik og pizza dagen lang, men indser, at livet er tomt uden sin familie. Samtidigt skal han holde vagt over sit hus, da to indbrudstyve prøver at plyndre huset. Dette afføder en fantastisk seance stopfyldt med ‘booby traps’ og one-liners. En henrivende og hjertevarm film, som jeg ser hver jul. Det er næsten ikke jul uden.

Die Hard 1tumblr_mxa4yittn31qcga5ro1_500

En atypisk julefilm om en NYPD-betjent, John McClane, der kommer til LA for at være sammen med sin familie. Han ankommer til sin kones julefest i firmaet, og festen får pludseligt en drastisk drejning, da de ansatte bliver holdt som gidsel af tyske terrorister. Det er derved McClane mod tyskerne, og det er utroligt underholdende – og så er Alan Rickman skurk, som jo bare er prikken over i’et.

How the Grinch Stole Christmastumblr_nzpyrh9pf41ugn2iyo1_500

Utroligt hvor meget man egentlig som 21-årig nu kan identificere sig med the Grinch. En sød julefilm, der egentlig handler om, at man ikke skal være alene, og at vise medfølelse og elske er en styrke, ikke en karakterfejl. Vi følger the Grinch med et usædvanligt lille hjerte, og som hader jul og andre mennesker. Søde Cindy (aka Taylor Momsen før hun blev rebelsk) kommer dog ind fra sidelinjen og vender hans liv på hovedet.

Love Actually
when-karen-tells-like

Nok min yndlingsjulefilm (efter Home Alone). Som regel er sådan nogle sæson-film med enormt repetoire af store skuespillere et kæmpe flop (eller måske kun gældende for de amerikanske – *host* Valentine’s Day), men denne film er helt vidunderlig. Den er skæv, sød, trist og sjov. Vi følger forskellige kærlighedshistorier, som på en eller anden vis overlapper hinanden, og de er bare proppet med kærlighed og følelser. Og så er soundtracket 00’er-GULD (alt fra Dido til Sugababes!).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s