Personlig · Universitetet

Hvordan holder man fagligt fokus?

tumblr_nm5rv4fl0c1sx3znro1_500Jeg kan ikke fokusere for tiden. Jeg er skoletræt. Jeg kan ikke finde motivation. Og hvad gør man så, når man skal have skrevet en 18 siders eksamen i Moderne Litteratur, og man vitterligt ikke kan finde fokus eller faglig motivation? Jeg har prøvet at lave en liste til mig selv over, hvad man kan gøre for at finde sit fokus igen.

  1. Isolér dig selv. Sæt dig ned på læsesalen med hørebøffer, en kop kaffe og din bærbar. På den måde bliver du ikke forstyrret af dine søde roomies, du meget hellere vil snakke med, end at skrive om fortælleren i Den afrikanske farm.
  2. Gør arbejdspladsen overskuelig. Del dit materiale op. Sæt post-its ind de steder, du skal bruge til din analyse. Fjern overflødige genstande som coveret til din computer. Less is more.
  3. Hyg om dig selv. Hør det bedste popmusik for at lette stemningen. Lyt til One Direction eller soundtracket til Moulin Rouge. God musik får altid de kreative safter til at flyde.
  4. Læg telefonen VÆK, eller sæt den på flytilstand. Slå notifikationer fra Facebook fra på din computer, så du ikke konstant bliver mindet om, at du har ting, du meget hellere vil foretage dig; som f.eks. at deltage i diskussionen med dine studiepiger om hvorvidt I skal spise tacos eller burgers senere på ugen.
  5. Sæt dig klare mål. F.eks. i dag skal du have skrevet om fortællerforholdet og lavet en genrebestemmelse.

En kommentar til “Hvordan holder man fagligt fokus?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s