Anbefaling · Uncategorized

5 søndagsfilm

Ovenpå SKAM-spekulationer kommer jeg lige med nogle film-anbefalinger til 2. søndag i advent. Egentlig kører vi Movie Monday i mit bofællesskab, men søndag er vist for de fleste mennesker en dag for tømmermænd eller i hvert fald bare afslapning. Og disse film er perfekte til dette formål!

Kærlighedsfilmen: Before Sunrise, 1995
before-sunrise-original
Denne søde lille film af instruktøren Richard Linklater er for mig set totalt undervurderet. Filmen handler om en ung mand og kvinde, som falder i snak i et tog i Europa og beslutter sig for at tilbringe aftenen og natten sammen i Wien. Fortællingen drives udelukkende frem af karakterernes dialog, som berører alt fra diskussioner om forskellen på mænd og kvinder til deres første seksuelle følelser. En utrolig hjertevarm og smuk fortælling til en søndag på sofaen.
Kan ses på filmstriben.dk

Actionfilmen: Die Hard: Mega Hard (original titel: Die Hard with a Vengeance), 1995
tumblr_lzxdlh7c6f1rp9cdio1_500

Jeg er utrolig stor fan af Die Hard-filmene, og især nummer 3 i rækken er jeg ret begejstret for. Filmen tager plads i New York, hvor John McClane (Bruce Willis) og Zeus Carver (Samuel L. Jackson) render rundt  og skal løse gåder for at stoppe skurken, Simon Gruber (Jeremy Irons). Som de andre Die Hard-film indeholder den en god portion humor og Bruce Willis i tanktop, som fyrer fantastiske one-liners af.
Kan ses på Netflix

Komedien: Singin’ In the Rain, 1952
28badb6c4384e3b930d770269235b34c
Nok den mest søndagsagtige film af de her. Filmen er indbegrebet af feel-good, og man kan kun blive i godt humør af at se den. Filmen handler om stumfilmsstjernen Don Lockwood (Gene Kelly), som ser sig udfordret, da talefilm bliver the shit, og hans erhverv derved bliver forældet. I brydningstiden forelsker han sig i den unge og selvstændige Kathy Selden (Debbie Reynolds), og deres forhold udspiller sig så fint. Og så er filmen faktisk virkelig morsom og indeholder gode sange – og perfekt til at se under dynen med dåsecola i hånden.
Kan ses på Netflix

Dramaen: Nightcrawler, 2014
nightcrawler-inset-2
Filmen her fra 2014 af Dan Gilroy er hårrejsende intens og fantastisk. Vi følger freelance fotografen Louis Bloom (Jake Gyllenhaal), som er en person uden nogen form for empati eller sympati. Louis filmer ulykker og konkurrerer med nyhedsstationerne og andre fotografer om at være den første på stedet – og hvor makabre optagelser man kan lave. Filmens scenografi er vidunderligt smuk og står i total kontrast til fortællingen, der fokuserer på menneskets grimmeste side; grådighed.
Kan ses på Netflix

Tegnefilmen: Inside Out, 2015
maxresdefault-2
Denne film er en yndig coming-of-age-fortælling. Riley er en normal pige, hvis forældre bestemmer sig for, at de skal flytte. Inde i Riley sidder hendes følelser og “styrer” hende. Det handler om at acceptere ikke at have det godt hele tiden, og er en fin fortællingen om at give slip og forandringer. Derudover er der vidunderligt morsomme scener i, men man går også igennem mange andre følelser. Jeg tror, jeg græd tre gange.
Filmen kan ses på Viaplay

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s